Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، بروز مشکلات مغزی و سکته ها در میان افراد بهبود یافته کرونایی به موضوع نگران کننده ای تبدیل شده است. اکنون تحقیقات نیز یکی پس از دیگری در راستای اثبات این موضوع است که آیا سکته مغزی با کرونا ارتباطی دارد یا نه. در این رابطه با دکتر محمد باقرزاده پزشک متخصص مغز و اعصاب گفت و گویی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در رابطه با احتمال بروز مشکلات مغزی و اعصاب در بیماران کرونایی به جام جم آنلاین گفت: خیلی وقت است که این مسئله محرز شده که ویروس کرونا به غیر از ریه به اندام های دیگر هم آسیب می رساند. البته علائم معمول همان علائم ابتدایی همانند سرفه، تب و اختلالات تنفسی هستند اما اکنون توضیحات بیشتری در رابطه با عوارض مغزی وجود دارد.

این متخصص مغز و اعصاب عنوان کرد: ویروس کووید 19 از طریق گیرنده های سلولی و با استفاده از پروتئین موجود در آنها بر مغز تاثیر می گذارد. این موضوع اختلالات عصبی متعددی را در فرد آلوده به ویروس رقم می زند. از دست رفتن حس بویایی و چشایی نتیجه یکی از همین اختلالات عصبی است.

دکتر باقرزاده در ادامه گفت: ویروس کرونا حاوی پروتئین هایی است که می توانند به سلول های انسانی و حیوانی وارد شوند. گیرنده های سلولی به خوبی این پروتئین ها را دریافت می کنند و در ادامه تعاملاتی در بدن رخ می دهد.

وی افزود: افرادی که دارای فشار خون هستند بیشتر از هر فرد دیگری ممکن است در پی ابتلا به ویروس کرونا به عارضه های مغزی دچار شوند. ویروس کرونا قادر است از طریق گیرنده های سلولی که به نام  ACE۲ شناخته می شود به سلول های عصبی مغز نیز ورود پیدا  کند.

این پزشک متخصص در رابطه با این موضوع که ویروس کرونا تا چه اندازه در به وجود آمدن سندرم گیلن باره، مننژیت و دیگر بیماری های مغزی و عصبی نیز نقش دارد گفت: در این رابطه هنوز موضوعی روشن نشده است. ما نمی توانیم بر اساس چیزی که از لحاظ علمی اکتشاف نشده صحبت کنیم. شاید این عوارض ارتباطی به کرونا نداشته باشد اما اکنون همه احتمالات برای ویروس کرونا پررنگ هستند. ولی اکنون این احتمال بسیار پررنگ است که ویروس کووید 19 می تواند به نورون های مغزی آسیب برساند که این می تواند منتج به سکته مغزی شود.

دکتر باقرزاده بیان داشت: در رابطه با کرونا باید حساسیت بسیار زیادی را به خرج داد و هرگونه علائمی را جدی گرفت اما این هم نباید به این معنا باشد هر عارضه ای با کرونا اشتباه گرفته شود. فصل تابستان فصلی است که در آن مشکلاتی همانند اسهال تشدید می شود که نباید با علائم کرونا اشتباه گرفته شودند اما به هر حال هرگونه علامتی باید جدی گرفته شود.

وی گفت: کووید 19 در کشور ما در وضعیت بحرانی قرار دارد. این را می توان از تعداد مراجعات به مراکز درمانی به راحتی متوجه شد. الان مشکل اصلی شیوع مجدد نیست، مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از مردم نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند. یا باور پیدا کرده اند که کرونا فروکش کرده و یا اینکه دیگر خسته شده اند.

این پزشک متخصص در پایان گفت: راه اصلی قطع شیوع قرنطینه دوباره و رعایت فاصله اجتماعی است که به نظر نمی رسد بسترهای موجود در اجتماع برای چنین شرایطی مجددا آمادگی داشته باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا مغز اعصاب ویروس ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۴۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری

به گزارش مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آن ها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آن ها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین در بیشتر موارد منجر به تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بهبود لکنت زبان در مبتلایان به اختلال گفتاری با استفاده از ویدئو
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • توصیه‌هایی برای بیماران مبتلا به فشار خون (فیلم)
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری